Hem » Integritet » David, rädd…

David, rädd…


Det skulle handla om att det är roligt när gamla (nerd – jag vet att du läser detta:)kollegor dyker upp på jobbet, och lite synpunkter om fördelar/nackdelar med Google Chrome. Fast när jag läser vissa andra inlägg så blir jag lite smått trött, och måste skriva om det istället.

Regel:

På akademiska utbildningar får man lära sig att hänvisa till fakta om det ska ligga substans i något man påstår.Det är en självklarhet för att styrka en hypotes, d.v.s man antar att något är på ett visst sätt, och kan sedan bevisa/motbevisa detta m.h.a studier och fakta. Inte David inte..

Davids hypotes är ”Svenskarna är rädda för FRA-lagen, och därför vill man inte ha den” och gör sedan ett inlägg med många påståenden, men inte en enda faktahänvisning.

”. Vi svenskar är livrädda för det mesta, men vi blir också kränkta för allt. ”.

Studier, källor till detta påstående? Menar David sin närmsta krets här, eller vad? Sina patienter? Vart är de rädda Svenskarna som är rädd för det mesta? Generaliserar David alltid åsikter utan att ha belägg för dem?

”..Stora delar av FRA-motståndet handlar därmed om rena fantasier, som gör oss så paralyserade att vi får svårt att ta till oss fakta*”

Detta måste menas i David’s personliga fantasier eftersom FRA-lagen dömts ut av många skilda experter, här kommer några länkar för David att sätta sig in i.Juridiskt här (och här), Tekniskt här- (Patrik Fälström, IT-rådgivare åt regeringen),Integritetsmässigt här – (Anders Wik, f.d Säpochef) och effektivitetsmässigt här (Magnus Norell, Fil. Dr. Terrorforskare på FOI.Vill David ha fler så finns det massor. Det handlar inte om rädsla i analyserna de gjort,däremot anser man antingen att lagen brister, eller att proportionen av lagen (massavlyssning) är mycket fel.

”Anledningen till att rädslan för att vår integritet ska kränkas gör oss så skräckslagna, är helt enkelt att vi fasar för att staten ska plocka fram all skit som gömmer sig under vår…
Så ta det lugnt Medelsvensson, det är inte dig de är ute efter!”

Här säger David alltså att om du har ”rent mjöl i påsen” har du inget att frukta och jag börjar fundera på om han suttit inlåst utan mediakommunikation de senaste månaderna. Käre David, integritet är en mänsklig rättighet, och du kan läsa lite här om detta.

Nej, David, läs på lite fakta inför nästa inlägg du gör,..men du kanske är rädd för det?

Oskar Swartz skriver dagens nedräkning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s