Hem » IT-politik » Kortsiktiga planer..

Kortsiktiga planer..


Idag var det en intressant artikel i IDG av Staffan Hagnell forsknings- och utvecklingschef på .SE (Stiftelsen för internetinfrastruktur) som spinner vidare på långsiktighet och nätets framtid.


Jag instämmer i att en politiskt styrd byråkrati knappast skulle gå i bräschen för en snabb utveckling, men samtidigt finns ingen automatik i att marknaden vidareutvecklar infrastrukturen.
Oombedda driver kommersiella aktörer utvecklingen framåt bara när det finns pengar att tjäna på det.
För att bygga en stabil infrastruktur krävs dock långsiktighet, visioner och ett mått av idealism som prioriterar allmänintresset.”

Staffan belyser sedan två saker som är nästa steg för marknaden: dnssec-buggen samt en snabbare övergång till IPv6.

Samtidigt lyfte man en intervju med Danny Aerts som bland annat instämmer i Patrik Fältströms uttalanden om farhågor för ett stängt internet.
Jag skriver om det här.

Staffan träffar rätt – för att det ska ske ett långsiktigare tänk än nästa budgetpost så måste det till ett tryck (samt en viss entreprenöranda och vision). Dnssecbuggen kommer att ordna sig, det är en säkerhetsrisk. IPv6, .. hmm, Där får nog vi användare hjälpa till och visa att det är något vi vill ha snart, inte 2020.

Annat: Federley börjar fundera på om FRA är så ”hyvens” ändå. Åkesson pratar redan om hur han tänker ändra överenskommelser lite som han vill.
Right – visst låter det betryggande! Man spanar först, frågar sedan. (I den lag som träder i kraft den 1:a januari 2009 behöver man inte ens fråga..)

Kristdemokraternas Otto von Arnold tycker man ska gå ännu längre än IPRED1 med straffen för fildelning. . *Njet – vi ska inte ens ta till rättsosäkra IPRED1.

One thought on “Kortsiktiga planer..

  1. Hmmm… – Josef – Du förefaller mig vara åt hållet ”helikopterseende” i de här frågorna, verkligen…Själv har jag rätt ofta det här som åt hållet värderingsgrund för mångt och mycket…Livets matematik är ej heller så ”tokig”, faktiskt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s