Hem » Riksdagssvar » Riksdagssvar fråga 5

Riksdagssvar fråga 5


Några medborgare (mig inräknat) med skilda politiska värdegrunder bestämde sig för att ställa några enkla Ja/Nej/Vet inte frågor till de enskilda ledamöterna i FRA-frågan, se Riksdagssvar. Vi ville dels öppna för vidare dialog och debatt, och dels försöka förstå hur det kunnat bli så totalt olika tolkningar kring FRA-lagarna ledamoter,experter och medborgare emellan. Dags för sista frågan.

Angående fråga 5 i riksdagssvar: Tillgänglig information visar att vi idag är utsatta för allvarliga hot och att vi får ett nödvändigt skydd mot dessa genom att spana på all elektronisk kommunikation som passerar landets gränser.

Svarsstatistik:

Ja,jag letar runt i debatterna för kunna hitta något. Flera ledamoter har ju svarat ja, så något borde det finnas. Hoten som nämnts har varit Ryssland, ekonomisk brottslighet och terrorism.

Men när man tittar närmare så finns inga några källor till detta förutom uttalanden eller den motionen i sig – som inte redovisar några sådana källor.Inget. Nada! Tomt. Borde det inte finnas några dokument eller rapporter som redovisade effektivitet för detta? Har endast ledamöterna fått se de presumtiva hemliga dokument som påvisar detta. För de finns inte för allmänheten.

Allt jag hittar är några experter och tunga namn som pekar på att datamining är ineffektivt mot terrorism.
En del riktigt tunga namn faktiskt
Kan det vara så … att … man … bara litade på vad partiledningen sa…
Annars räcker det med en rapport? Bara ett välriktat underlag som motsäger det jag hittat och visar på lagarnas effektivitet skulle räcka – att proportionaliteten är rimlig. för lag

Opassande här
Anders Widen här

Reinfeldt säger inget alls om FRA,IPRED eller datalagring överhuvudtaget. Bunkern?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s