Hem » IT-politik » Blandad kompott

Blandad kompott


Indien följer trenden och gör sig gällande som ett övervakningssamhälle skriver Zeropaid. En bloggare från Indien berättar mer om hur det hela tyst skett med hjälp av en terroristakt..

”It’s an observation that would make just about any digital rights activist’s skin crawl. The blogger creatively sums up a number of provisions with the following:

* Thou shall not author a joke. Not even forward one

* Thou shall not surf Bollywood news

* Thou shall not watch porn”

Det sker debatt om vad S egentligen menar, vill man ha bort anonymitet på Internet ( vilket vore lika absurt som att avkräva att alla hade synlig id-bricka på sig i samhället – nej, värre), eller inte?
Karl-Sigfrid frågar,Nixon frågar – och båda får svar.

Fast – kan man lita på sina politiker när det gäller sådant här. Mikael tittar på vad Centern sade innan valet – och vad de sedan gjorde. Jag kan lugnt säga att om jag hade röstat centern hade jag idag varit rasande (ok – jag är rätt irriterad på de här frågorna ändå , men,men). Hultin är ganska så besviken – och gör något åt det.

Erik Josefsson lyfter interpellationsfrågan om Ipred2 i V. Om man tycker IPRED1, fildelningslagen är bisarr – så läs vad IPRED2 innebär – finns i ett EU nära dig.

Anders Widen gjorde ett hembesök hos en S riksdagsman – och pratade om FRA samt IPRED1. Det visade sig att han väckte flera funderingar – och fick flera svar till hur det kan gå som det gått. Superbra från båda. Att det går som det går har förresten HAX skrivit bra om. Självklart finns det inga konspiratoriska beslut bakom det här – det är olyckliga omständigheter och en brist på helhetsyn som leder oss vidare på vägen mot Bodström-Ask samhället.

Glöm inte att hälsa på Jonas som står utanför riksdagen en månad i protest var dag mellan 8-17. Imponerande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s