Hem » Yttrandefrihet » Vill du ha det som i ..hmm,Frankrike och Italien?

Vill du ha det som i ..hmm,Frankrike och Italien?


SVD skriver om hur Reportrar utan gränser släppte sin rapport vilken kommenterar Internets värsta fiender. Det handlar om länder som censurerar, övervakar, registrar etc.
Vietnam, Kina och Burma leder ligan, länder som Iran etc finns med. Länder där Internet inte längre är ett fritt nät, utan ett kontrollerat Intranät. Obekväma webbsiter kan stängas omedelbart, obekväma åsikter tystas snabbt.

Det är inte bara diktaturer i rapporten, det är också så att demokratiska länder som Australien och SydKorea nämns i rapporten. Vilket är illa. Ännu mer illa är sådana här korkade ideer har en förmåga att sprida sig vidare.

Se på debatten kring HADOPI som förmodligen kommer att införas i Frankrike.
HADOPI medför avstängning från Internet efter misstanke om fildelning (utan rättslig prövning). I förslaget ligger också att man vill införa en vitlista för Internet. Det betyder alltså att medborgare bara får/kan komma åt sidor godkända på listan (allt går att komma runt naturligtvis, men det är inte det som är poängen), vilket effektivt dödar hela tanken med Internet.

I Italien ligger just nu ett lagförslag om bloggcensur. Det ger rätt att blockera godtyckliga siter och bloggar som uttrycker “olämpliga åsikter” utan rättslig prövning. Det ska inte heller vara lagligt att publicera någon form av material anonymt.


Opassande
, TKJ etc

2 thoughts on “Vill du ha det som i ..hmm,Frankrike och Italien?

  1. Ja, helt min mening. ÄR verkligen Kina värst? Jag betvivlar det. Är verkligen Sverige eller EU så bra vad gäller informationsfrihet? Jag tycker inte det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s