Hem » datalagringsdirektiv » Är det rimligt?

Är det rimligt?


Datalagringsdirektivet kommer i Juni. Mobila rörelser lagras,positionering o allt, information om vem du skickar e-post till och IP-adresser..etc. Vem du skickar SMS till, och vem du pratat med.

EU direktivet om datalagring kommer att kosta dig, mig och andra medborgare multum. Vi hamnar på ökade kostnader på ca 2-3000 per svensk medborgare. För att få….ökad trygghet?
Eller – falsk trygghet på bekostnad av annat?

Datalagringsdirektivet har enligt uppgifter lett till uppklarandet av 0.0006% mer fall i Tyskland. Är det värt ett samhälle där nästan varje steg är spårbart?
Borde inte pengarna läggas på att ökad kompetensbildning, förebyggande internationellt samarbete och bemanning istället för att fokusera på lågeffektiv teknik som bryter mot de mänskliga rättigheterna säger SVD

Enligt uppgifter i aftonbladet är det programvaran HP Dragon som ska sköta övervakningen.

Mårtensson skriver bra om problemet.

Annonser

2 thoughts on “Är det rimligt?

  1. Såg att Mårtensson har en föregångare uppe i Umeå, som var inne på detta redan 1994http://blogg.umealive.se/blog/2009/03/12/digital-allemansratt/

  2. Sådant går det att satsa, många sköna skattekronor på. Skattemedel som behövs betydligt bättre för att få igång ekonomin, sjukvård och omsorg.Det är sorgligt att se hur medlen missbrukas, till något som enbart är destruktivt.Men visst går det långsamt framåt och ett mål har uppnåts, men räcker tiden till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s