Hem » Musik » Spotify – Konstruktiv kritik

Spotify – Konstruktiv kritik


Spotify är nästan helt fantastiskt jäkla superbra MEN det är några punkter som irriterar rejält. Kan hoppas att man med tiden lyckas sortera ut de ”problemen” som jag tycker är:

1. Inte alla låtar tillgängliga beroende på land eller andra avtal.
-Förr i tiden hade man regionskodningar o annat som kopieringsskydd. Internet är gränslöst, och vi kunder har blivit kräsnare. Det är inte godtagbart idag. Fortfarande vill en del bolag annama gamla affärsmodeller. Möjligtvis tror jag detta kommer att lösas av sig själv så småningom, jag menar: Vilken artist ställer krav på att låt XXX inte är tillgänglig i Sverige, medans närmsta kollegan är det osv.

2. Bunden till en egen spelare.
– Det måste gå att lösa dilemmat med att kunna spela spotify från andra spelare såsom songbird, winamp, foobar , mediaplayer etc etc. Inte heller har man egen Linux-version av den. Visst är deras egna spelare ok, men ser hellre att man lägger energin på utveckling av tjänster, api etc än utvecklingen av själva spelaren.
Någon typ av officella plugins, som i självt är properitära? Ett öppet API (med inloggningstjänster etc) som tillåter andra att bygga egna plugins? etc

Kör nu premium . Bra initiativ ska stödjas.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s