Hem » Mänskliga rättigheter » Öppenhet eller…

Öppenhet eller…


I Iran (och flera andra länder) pågår en ständig katt och råttalek, där regimen vill totalkontrollera vad som går på Internet, och ha full spårbarhet på vem som publicerar vad. Det är förståeligt utifrån diktaturens synpunkt, eftersom spridning av information,kunskap och ökad kommunikation nog inte ligger i deras favör om man säger så… Vad som händer med de som vågar framföra sint åsikter för tydligt. .. som för Neda – (OBS, STARKA BILDER)?

Här är en lista på de top 5 teknologier man tror används i Iran för att stoppa information. Lägg speciellt DPI till minnet, eftersom debatten inte är död om huruvida bredbandsoperatörer även i EU med mera borde ha rätt/tvingade till att införa detta.

Något som är otroligt tråkigt är att företag som Nokia byggt och sålt massövervakningstekniken. Det borde ju, precis som vid vapenexport, finnas någon slags förbud mot att sälja till tveksamma repressiva regimer. Här skulle man vilja se ett officiellt ställningstagande! Ben Roome på Nokia säger mer till BBC.

Det borde gälla även den andra stora företagen som censurerar sina tjänster självmant i dessa regimer, exempelvis microsoft och google. Som vanligt är konsumentkrav det enda som hjälper,, men jag tror tyvärr inte det kommer att bli så mycket mer tryck kring det här.

Moderaten Karl-Sigfrid noterar att Iran kommer att införa samma datalagring som Sverige ska göra i höst. Men lite kortare lagringstid… S skäller lite på M, men är lika goda kålsupare i fallet med datalagringsdirektivet.

Jag hoppas Beatrice Ask slutar vara obstinat och kan se helhetsbilden istället för stuprören. Det är för länge sedan dags att stanna och backa banden, och fundera på hur vi kan bygga ett säkert och ÖPPET samhälle, inte ett som bygger på politisk kontrollhysteri och övervakning i form som väller över oss. En ”shitstorm” helt enkelt. Ett samhälle som jag inte vill att mina barn ska växa upp i.

Några Moderater skrev en artikel i DN häromdagen om ACTA, ännu en Internetregleringsfara. med mera. Jag tror inte på något förrän jag ser konkreta resultat, då det trots allt är valår, men det är en bra start.

Det konstateras att man nu kallar FRA för sanktionerad massavlyssning eller i alla fall avlyssning och massövervakning officiellt, samt att man även vill börja låta andra myndigheter avlyssna, tvärtemot vad man sade förra sommaren, men det många kritiker pekade på.. Ändamålsglidningen har börjat, vilka vill använda maskineriet härnäst?

Signalspaning, hemlig teleavlyssning och hemlig teleöver-vakning blir i den meningen olika begrepp för att
övervaka och avlyssna samma typ av kommunikationer.”

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s